Alejandra - strikt lchf
Ja, efter nyår så bestämde vi oss, jag och killen, att vi ska bättre vår kost. Vi har varit jättedåliga med det och har bestämt oss att äta strikt lchf. Det innebär att vi enbart ska äta mat med så lite kolhydrater som möjligt. Som max får de innehålla 5g kolhydrater per 100g. I "vanliga" lchf får man äta matvaror som innehållet max 20g kolhydrater per 100g. Men eftersom jag har ett stort sockersug så ska denna kost hjälpa att minska sockersuget. 
Jag kan säga att det har hjälpt ganska mycket på det sättet men ibland får jag ett jäkla sug efter socker och kan må pissigt. Allt jag vill ha är socker, spelar inte någon roll i vilken form, bara det är sött. Så ja, jag är väldigt sockerberoende. Men förhoppningsvis ska jag kunna äta sött längre fram utan att äta det dagligen. Men än så länge håller jag mig borta från det så mycket som möjligt.

Att kunna ha med sig matlåda dagligen hjälper jättemycket och att kunna förbereda.

Vi äter ganska mycket ägg, nötfärs, bacon, fisk och kalkon. Allt i olika former och i kombination av grönt, så gott det går.

Vi har som plan att börja med kosten och försöka komma igång med träningen så småningom också. Men kosten först. 

Målet är att må bra och få någorlunda tillbaka den gamla formen vi hade. Då vi båda mådde som bäst. Så nu kämpar vi på och ser vart och vad detta leder oss till.

Nu har det iallafall blivit dags att natta lillen.
Så god natt så hörs vi imorgon 💤
Alejandra - måndag
Ja, till nästan varje måndag tillhör tröttheten som uppstår när man måste gå upp en bestämd tid, istället för när vi vill. Eller rättare sagt när lillen vaknat. Men idag känns det lite extra tungt, då lillen har legat och vridit sig hela natten och sovit obekvämt. Vaknat lite då och så också. Så då är det jag som både tröstar och får honom att somna om. Det är inte alla ofta killen vaknar av lillen, men han tar lillen på morgonen istället, ibland. Då får jag sova lite extra. Men idag ville han inte heller gå upp. Så jag hade två tröttmössor här hemma. Jag är mer av en som tvingar mig att vakna om jag verkligen måste. Annars så kan jag sova mig igenom ganska mycket.

Har precis blivit klar från ett möte som bokades precis då vi alla äter lunch, 11-12. 😕 borde vara olagligt att boka möte på lunchtiden. Men men nu är det möte överstökad och jag går över till min matlåda.

Bon aptit till mig 😋
Alejandra - vad är det egentligen?
En möjlighet, alternativ, ett val, valet, ett utbud med variation, inte en begränsning, inte farligt, det farliga finns i mentaliteter, snällheten finns i hjärtat, alla födds oskyldiga och utan vetskap, den du är idag har med uppfostran och samhället att göra, normen, normer, regler och konsekvenser.

(null)

Du ska inte begränsas, du ska kunna göra val och ingen har rätt att kritisera ditt val.

Du är du och måste stå på dig!
Älska dig själv!
✌🏼